Waterbehandeling - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Waterbehandeling

Sanitiar

Waterfilters

Wanneer leidingwater een zuiveringsstation verlaat, is dit water vrij van elke onzuiverheid. Maar aangezien het water verschillende kilometers aflegt door het distributienet, is het onvermijdelijk dat er zich in het water zanddeeltjes, roestschilfers en soldeerresten opstapelen. De waterfilter haalt deze onzuiverheden uit het water.

Het verwijderen van zichtbare zwevende deeltjes vormt een belangrijk onderdeel van waterbehandeling en is uit esthetische en hygiënische overwegingen noodzakelijk.

Kraanwerk en toestellen reageren gevoelig op onzuiverheden in het water. Als deze niet worden verwijderd, zijn storingen en hoge onderhoudskosten het logische gevolg.Waterverzachters:


Waarom is kalk vermijden noodzakelijk?

Om uw leidingen en toestellen te beveiligen tegen kalk

Hoe komt kalk in het water?
Regenwater verrijkt zich in de atmosfeer met koolzuur. Bij het doorsijpelen van de grondlagen, laadt dit koolzuur zich al naargelang de soort van grondlaag in meer of mindere mate met kalk en mineralen op. Indien het water zeer kalkhoudende lagen passeert, zal het zeer hard worden en een echte vijand zijn van uw leidingen, waterverwarmers, kranen en sanitaire toestellen.

Zonder doeltreffende voorzorgsmaatregelen hoopt de kalk zich op in de leidingen van uw huis. De diameter van uw leidingen zal hierdoor dag na dag kleiner worden. Mogelijke gevolgen: leidingen verstoppen, dure toestellen gaan stuk en energiekosten lopen torenhoog op.

Bespaar ... en verbeter je levenskwaliteit!
Hard water heeft een uitgesproken negatieve invloed op onze levenskwaliteit.
Het zorgt immers voor een drogere, sneller geïrriteerde huid, minder schoon wasgoed en kalkaanslag op glazen, tegels, douchewanden, ... En je sanitair krijgt er al snel een verouderd en dof uitzicht door.

Maar hard water heeft ook financiële consequenties.
Kalkafzetting vermindert drastisch de levensduur van kranen, wasmachines, vaatwassers, boilers en ketels. En kalkafzetting verhoogt je energiefactuur: de weerstanden in je toestellen kalken immers aan en kunnen niet langer energie-efficiënt werken.

Geniet
•Glanzende kranen & propere douchewand
•Heerlijk lekker drinkwater
•Zalige koffie
•Zachte huid & Soepel haar
•Groener milieu
Bespaar

•400 euro* op antikalkproducten, glansspoelmiddelen, wasverzachters en (af)wasmiddelen.

•400 euro* op flessenwater, want uit elke kraan van je huis stroomt water van flessenwaterkwaliteit! Vergelijk het gerust met het effect van een Amerikaanse koelkast.
•Geen onnodige en vroegtijdige kosten aan boilers, kranen, huishoudapparaten, ...
•Lagere energiefacturen: de weerstanden in je toestellen kalken niet aan. Energie-efficiëntie en duurzaamheid gegarandeerd!

* Gebaseerd op gemiddeld jaarverbruik van een gezin van 4 personen.

Voor verdere info kan u terecht bij onze leverancier op volgende link:

Regenwater: filtratie

Afhankelijk van je specifieke wensen kan je kiezen uit drie manieren van regenwaterfiltratie. Elk van onderstaande filtratietechnieken heeft als doel je regenwater optimaal geur- en kleurloos te maken. Zo wordt het aangenaam gemaakt voor huishoudelijk gebruik: toiletten spoelen, wasmachine, schoonmaak,

De drie onderstaande toepassingen maken allen gebruik van hun eigen specifieke vorm van voorfiltratie gevolgd door filtratie met behulp van actieve koolstof. Actieve koolstof heeft het vermogen om verontreiniging ‘aan te trekken’ en ‘vast te houden’. Pesticiden, chemische verontreinigingen en zware metalen worden hierdoor aan de koolstof gebonden.

Neem zeker ook een kijkje bij de extra UV-desinfectie! Combineer deze met de regenwaterbehandeling van jouw keuze en zet je water ook in voor bad en douche. Zo spaar je het dubbele aan leidingwater uit!


Raino Full Automatic ***   


Volautomatisch toptoestel met hoog gebruiksgemak

+ Automatische spoeling/vuilfiltratie
+ Hoge duurzaamheid
+ Enorm gebruiksvriendelijk!

Klik hier voor meer info over de Raino Full Automatic.RainoQF **


Kwalitatief niet-geautomatiseerd toestel

+ Niet-automatische spoeling/vuilfiltratie
+ Goede duurzaamheid

Klik hier voor meer info over de RainoQF.RainClearBasic *  

Beperktere basisbehandeling

+ Niet-automatische spoeling/vuilfiltratie

Klik hier voor meer info over de RainClearBasic.
Extra UV-desinfectie

Wie bovenop de regenwaterfiltratie een UV-desinfectielamp installeert, beschermt zich extra tegen micro-organismen zoals legionella die erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Door een UV-lamp te installeren, kan je bovenop de standaardtoepassingen het behandelde regenwater ook gebruiken voor lichamelijke hygiëne (bad & douche).

Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over UV-desinfectie.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu