Bouwkeuringen - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Bouwkeuringen

Advies

Bouwkeuringen bestaande panden

Overweegt u een pand te kopen dan is een grondige keuring van groot en essentieel belang.
Bij een uitgebreide bouwkeuring keren wij het betreffende project in 1-2 uur bouwkundig en bouwtechnisch binnenste buiten, inspecteren wij binnen en buiten alles wat zichtbaar en bereikbaar is en wij rapporteren u daar zeer uitgebreid en gedetailleerd over.
De kosten verbonden aan ernstige gebreken en of achterstallig onderhoud geven wij standaard gelijk op zodat u daar financieel rekening mee kunt houden.
Wilt u gaan verbouwen of uitbouwen dan kunnen ook die kosten aanvullend worden begroot.

Een meeloop bouwkeuring is hetzelfde als een uitgebreide bouwkeuring alleen maakt u dan zelf de nodige aantekeningen.

Bij een casco bouwkeuring wordt alleen de hoofdconstructie en de buitenschil beoordeeld en rapporteren wij daar beknopt over.

Opleveringskeuringen nieuwbouw, verbouw

Bij nieuwbouw wordt aan het eind van de bouw een oplevering gedaan.
Het is verstandig u bij de opleveringskeuring te laten bijstaan door een extern deskundige, iemand die precies weet hoe een oplevering gaat en waar op gelet moet worden.
Samen met u en de aannemer controleren wij de hele woning van boven naar beneden, van binnen en van buiten.
Gebreken, grote en kleine schades, mankementen, bouwfouten, fout uitgevoerd meerwerk e.d. worden genoteerd in een proces verbaal van oplevering.
Gemiddeld kunnen tijdens de oplevering nog 20 tot 50 kleine en grote gebreken genoteerd worden, er zijn echter ook uitschieters.
Qua tijd kost een opleveringskeuring globaal 1-2 uur.
In het geval van een VME (Vereniging van Mede Eigenaars) verzorgen wij tevens graag de oplevering van de algemene ruimtes en de buitenschil van het project.

Sinds kort doen wij nu ook de verbouwkeuring, dit is een uitgebreide keuring en of controle na een verbouwing, renovatie en of aanbouw.
Samen met u maken wij een proces-verbaal van oplevering op en noteren daarin alle gebreken, schades, mankementen, fouten.

De punten die genoteerd worden in het proces-verbaal van oplevering moeten door de aannemer uiteraard nog verholpen worden. Voorts gelden daarna nog de nodige garanties.

Bouwkeuringen bij huurders mutatie

Een mutatiekeuring is een keuring van een huurhuis, huurappartement, winkelruimte of bedrijfspand op het moment van de overdracht aan een nieuwe huurder.
Wij nemen daarbij het project op en maken een lijst van gebreken (Staat van bevinding), mankementen, schades enz... . zodat voor beide partijen de situatie vast ligt op het moment van de overdracht.
Uiteraard dienen ernstige gebreken nog door de eigenaar verholpen te worden.
Met name beheerders en eigenaren van huurpanden en -huizen maken van deze dienstverlening gebruik.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu